CV

Jan Koster (1959) werd geboren aan de IJssel maar woont nu aan de Zaan. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, en volgde de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Jan Koster werd bekend met zijn foto's van het Nederlandse landschap. Dit werk was meerdere malen te zien bij Galerie Michael Janssen in Duitsland, Galerie Modulo in Portugal en Galerie Paul Andriesse in Nederland.

Behalve in galeries was het werk ook te zien in musea als het Fries Museum, SM Kampen, SM Amsterdam, Museum More, MuseumgoudA, de Brandenburger Kunstsammlungen en het Museum Kunst Palast.

Naast musea werd het ook op minder conventionele plekken getoond, zoals bij het Academische Medisch Centrum, het theater Sadler´s Wells, het architectenbureau SeARCH, het Goethe Institut, en zowel de Nederlandse- als de Centrale Europese Bank.

Verder ging het werk op reis met de tentoonstelling Insight - Out, The Sleep of Reason en Confrontation en was het te zien op de grote Europese kunstbeurzen als Art Cologne, Art Basel en Arco Madrid.

Daar werd het werk aangekocht voor de particuliere collecties van bijvoorbeeld Emilie Gordenker, Martijn Sanders, Joy de Pont, Joop van Caldenborgh, Mario Testino, Anita Zabludowicz en de Rubell Family. Of voor de bedrijfscollecties van bijvoorbeeld de ABN-AMRO Bank, het LUMC, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Deutsche Bank, de Bank of America en Goldman & Sachs.